Τοποθεσία

Ο Σταλός της Κρήτης είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το χωριό είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά χωριά: ο Άνω Σταλός και ο Κάτω Σταλός.

 

Ο Άνω Σταλός έχει χτιστεί πάνω σε ένα μικρό λόφο που βλέπει στη θάλασσα. Το χωριό προσφέρει υπέροχη θέα και συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού χωριού της Κρήτης με μερικές πολύ καλές ταβέρνες και μπαρ. Οι μεγάλοι, γραφικοί βράχοι της περιοχής προσθέτουν στο ενδιαφέρον τοπίο του Άνω Σταλού.

 

Ο Κάτω Σταλός Κρήτης είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, που βρίσκεται πάνω σε μια μακρυά, όμορφη και καλά οργανωμένη παραλία.

 

Γύρω από την περιοχή του Άνω και του Κάτω Σταλού υπάρχουν όμορφοι ελαιώνες και αμπελώνες σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση.

Η αμμώδης παραλία του Σταλού

Η αμμώδης παραλία του Σταλού είναι πεντακάθαρη και της έχει απονεμηθεί η γαλάζια σημαία, όπως και σε όλες τις άλλες έξοχες παραλίες της περιοχής. Η παραλία είναι οργανωμένη και φιλική για τις οικογένειες με παιδιά.

 

Στην παραλία του Σταλού, ο επισκέπτης, εκτός από κολύμπι, έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά καλοκαιρινά σπορ, όπως το μπιτς βόλευ και το ποδήλατο θαλάσσης.

 

Γύρω από την παραλία του Σταλού στην Κρήτη, υπάρχουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης: τοπικές ταβέρνες, εστιατόρια με διεθνή κουζίνα και ποιοτικό φαγητό, παραλιακά μπαρ, καταστήματα, μίνι μάρκετ, κτλ.

Η διασκέδαση στο Σταλό

Ο Σταλός έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του. Βρίσκεται ανάμεσα στα Χανιά και τα χωριά Αγία Μαρίνα και Πλατανιάς, με το τελευταίο από τα δύο να είναι το πιο γνωστό θέρετρο της περιοχής.

 

Είτε χρησιμοποιώντας τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων είτε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να κατευθυνθείτε ανατολικά προς την πόλη των Χανίων και να γευτείτε το φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες, να γνωρίσετε την Παλιά Πόλη των Χανίων και να σας εντυπωσιάσει το ιδιαίτερα γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι των Χανίων.

 

Από την άλλη πλευρά, και ακόμη πιο κοντά στο Σταλό, στα δυτικά, βρίσκονται οι ταβέρνες, τα καφέ και η έντονη νυχτερινή ζωή της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά. Και τα δύο χωριά βρίσκονται στην απόσταση των δύο χιλιομέτρων.
Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως ο Σταλός είναι μια ωραία τοποθεσία, κατάλληλη για επισκέπτες που επιθυμούν αφενός χαλαρωτική διαμονή, αφετέρου εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα και στη διασκέδαση της περιοχής. Και ένα σαφές πλεονέκτημα της περιοχής είναι οι υπέροχες τοπικές ταβέρνες του Άνω και του Κάτω Σταλού, μερικές από τις οποίες είναι γνωστές για τα παραδοσιακά Κρητικά πιάτα τους.

 

Ο Σταλός της Κρήτης αποτελεί μία ενδιαφέρουσα τοποθεσία, ένα μικρό θέρετρο στα δυτικά της πόλης των Χανίων. Οι υπέροχες, αμμώδεις παραλίες του, καθώς και οι πολυάριθμες ευκαιρίες (μέσα και γύρω από το Σταλό) για ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, τον καθιστούν ένα μέρος που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.